Све о мисионарима

Мисионари деле поруку о Божјем плану и божанској мисији Исуса Христа.

Мисионари су благословили милионе људи

Видели сте их на улици. Покуцали су вам на врата. Заправо, широм света има преко 65 хиљада пуновремених мисионара Цркве Исуса Христа светаца последњих дана.

Ко су мисионари?

Мисионари су младе пунолетне особе које волонтирају 18 месеци или две године свог времена да би поучавали Божјој речи и помагали Његовој деци. Они остављају посао, факултет и друге прилике како би могли сву своју пажњу усмерити на служење другима и на оно чему је Исус поучавао своје апостоле:

Имајте на уму да су мисионари били обични људи пре својих мисија и да ће се после својих мисија вратити нормалном животу. Питајте их за њихове хобије, интересовања и околности, и могли бисте се изненадити када утврдите да имате много тога заједничког са њима.

Волели бисмо да се упознамо са вама
Затражите посету

Како ми мисионари могу помоћи?

Иако ваш однос са Богом може бити дубоко личан, понекад нам је свима потребна помоћ да препознамо шта нам Бог говори. Без обзира где се налазите на свом духовном путу, мисионари вас могу поучити јеванђеоским  начелима и запажањима који вам могу помоћи на вашем путу. Замислите их као духовне тренере који ће: 

•    Помоћи вам да се осећате ближе Богу 
•    Показати вам како да се молите и примате одговоре од Њега
•    Помоћи вам да пронађете одговоре на своја духовна питања
•    Поучити вас о Спаситељу Исусу Христу и Његовом Јеванђељу 
•    Помоћи вам да разумете Света писма 
•    Подржати вас у вашим изазовима 
•    Подстаћи ваш напредак ка покајању, вери и крштењу 
•    Упознати вас са заједницом истомишљеника који могу наставити да вас подржавају на вашем духовном путу

Шта да очекујете од посете мисионара

Мисионари ће тражити да посету започну молитвом. Ако се сложите, можда ће вас чак замолити да се помолите. Било како било, циљ је призвати Светог Духа да буде део разговора.

Вероватно ће провести неколико минута у упознавању са вама и вашим интересовањима. Мисионари имају читав програм ком вас могу поучити, али се труде да своју поруку прилагоде вама и вашој животној ситуацији. Читаће са вама Библију и Мормонову књигу и позвати вас да се молите и питате да ли је истина оно што поучавају.

Ако желите, мисионари ће одредити састанак за још једну посету. Током вашег следећег састанка, поучиће вас више о Исусу Христу и Његовој обновљеној Цркви и одговорити на сва питања која имате. Њихов програм такође укључује поруке о Божјем плану за нашу срећу, Исусовој жртви за нас, вери, покајању, крштењу, Светом Духу и држању Божјих заповести. И даље ће вас позивати да се молите, читате Мормонову књигу, долазите у цркву и, чак, да се крстите. И упамтите да ће мисионари ићи вашим темпом и поштовати ваше време и жељу да се поново састанете са њима или не.

Можемо вам доставити бесплатну Мормонову књигу право до ваших врата
Наручите Мормонову књигу бесплатно

Уобичајена питања

Људи имају пуно питања о „мормонима”, или тачније, члановима Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Кликните овде да бисте видели комплетну листу.