Будите део заједнице

Ми смо обични људи који се труде да следе пример Исуса Христа. Волимо се, помажемо једни другима и настојимо да следимо Исусова учења најбоље што можемо. Придружите нам се и осетите припадност и јединство.

Дођите на богослужење са нама

Уобичајена питања

Људи имају пуно питања о „мормонима”, или тачније, члановима Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Кликните овде да бисте видели комплетну листу.

Чланови Цркве Исуса Христа светаца последњих дана су као и сви други људи. У ствари, можда ћете бити изненађени колико су нормални! У животу имају успоне, падове и све остало. Свеци последњих дана познати су по томе што су срећни и мирољубиви, али то не значи да немају изазова. Сви у овом животу воде тешку борбу, али ако се потрудите да живите по Јеванђељу Исуса Христа, можете имати додатну снагу и мир да победите.

Што се тиче животног стила, свеци последњих дана се труде да држе Исуса у центру свог живота. Њихова уверења о Спаситељу и Његовим учењима утичу на њихове свакодневне одлуке о томе како разговарају, облаче се и понашају. На пример, избегавају да раде недељом како би могли да присуствују служби у цркви, служе другима и проводе време са породицама. Верни чланови Цркве такође не пуше, не пију алкохол нити се коцкају.

Црква Исуса Христа светаца последњих дана има многе културне традиције и обичаје који су усмерени на породицу. На пример, чланови Цркве резервишу једно вече недељно за породично кућно вече. Остале активности током недеље укључују црквена окупљања попут заједничког оброка и пројеката служења или омладинских група за тинејџере. Многе наше традиције су стандардне као што су слављење празника са нашим породицама. Друге су више јединствене попут давања светог благослова за новорођенче на црквеном састанку. Као породице, заједно се молимо, заједно читамо Света писма, а прве недеље сваког месеца постимо заједно 24 сата.

Сваке недеље окупљамо се како бисмо певали химне, слушали проповеди и једни друге поучавали о Спаситељу. Црква је духовно пуњење и савршен начин да Исуса држимо у средишту наших живота. Позивамо све посетиоце да присуствују нашим хришћанским службама и богослужењу са нама.

Време оджавања богослужења варира од заједнице до заједнице. Међутим, увек можете рачунати на један главни састанак за све, као и на посебан разред подељен по старосним групама или организацијама.

Црква Исуса Христа светаца последњих дана је безбедно место, где људи могу доћи због наде у бољи живот захваљујући Исусу Христу. Црква пружа света средства, поступке и учења који вам помажу да развијате и негујете однос са Богом. И поврх свега, бити члан Цркве значи припадати заједници људи који брину једни о другима.

Да, и као појединачне породице и као Црква. Уосталом, ако Христово рођење и васкрсење нису вредни слављења, шта јесте? Понекад нас људи мешају са неколико хришћанских религија које не славе празнике, али будите уверени да ми славимо.