Skip main navigation

Добредојде

Приближете се до Исус овој Божик, гледајќи го новиот краток филм за Неговото раѓање. Размислете како можете да #БидетеСветлинатаНаСветот и Божик да го претворите во сезона на служење. Придружете ни се додека го следиме примерот на Спасителот и додека им служиме на другите еден по еден – исто како Него.

...
Христос детето
17:56

Како може да помогнете и да #БидетеСветлинатаНаСветот оваа сезона? Еве неколку идеи за служење за секој ден пред Божик. Вашите мали чинови на служба ќе направат голема промена во животот на оние околу вас. Споделете ги вашите искуства на интернет со  #БидетеСветлинатаНаСветот.

Добијте го овогодинешниот календар со идеи за служење #БидетеСветлинатаНаСветот

Исус поучуваше дека Бог, нашиот Небесен Отец, е тука за нас кога посегнуваме по Него. Додека градиме врска со Бог, можеме да ја користиме Неговата моќ да ги надминеме нашите предизвици. Можете да го започнете патувањето да го запознаете Бог молејќи му се на Него, читајќи го Неговото слово, одејќи во црква, и служејќи на други.